Menu

Steenwijk
woensdag 23 mei 2007
We vertrekken met caravan, auto en fietsen richting Steenwijk waar we een begin maken aan ons nieuwe doel "Het Overijssels Havezatenpad". De route die we lopen is van Steenwijk naar Muggenbeet, een afstand van 31 km.

Op dinsdagmiddag vertrekken we richting Muggenbeet waar we op een kleine maar gezellige camping onze caravan neerzetten. De volgende ochtendvroeg beginnen we aan onze tocht. Eerst laten we ons met de bus naar Steenwijk vervoeren om bij het station aan onze tocht te beginnen. Het is prachtig weer, we kunnen het niet beter treffen. We lopen eerst door Steenwijk en gaan vervolgens de velden in richting Weerribben. We lopen stevig door want het is de bedoeling dat we vandaag 31 km lopen tot aan de camping waar we staan.

Onderweg stoppen we bij een boerderij (Theehuis) waar we koffie drinken met een plak krentenbrood. We vervolgen onze weg in een afwisselend landschap waar we praktisch niemand tegenkomen.

Rams Woerthe

Jugendstilvilla Rams Woerthe

We lopen door Thij en Paasloo waar we wat eten om daarna onze weg te vervolgen. Het laatste deel lopen we door de bekende "Weerribben" en kijken onze ogen uit wat er allemaal te zien is aan een verscheidenheid van vogels. Overal komen we riet tegen dat geoogst wordt om er de daken mee te bedekken in de omgeving. We komen door het gehucht "Nederland", altijd grappig om een foto van het bord te maken. Een zeer afwisselend tocht, een goed begin van het " Overijssels Havezatenpad".

Busverbindingen in de omgeving zijn prima en op tijd. We vonden onderweg genoeg horeca, een prima route om deze afstand in een dag te kunnen maken bij goed weer.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact