Menu

Enschede
4 april 2008
Vandaag lopen we van Beckum naar Enschede-West, een afstand van 16,5 km. We rijden met de auto naar het station Drienerlo bij Enschede waar we de auto parkeren om verder te gaan met openbaarvervoer.

Als we in Enschede zijn nemen we de trein naar Hengelo en van daaruit weer de bus naar Beckum. Het is redelijk weer al blijft het fris. We krijgen wel te maken met een paar regendruppels maar dat mag verder geen naam hebben.

In Beckum aangekomen lopen we eerst richting Boekelo wat we ongeveer na 7 km bereiken. De omgeving is landelijk en afwisselend met boerderijen en bossen. De paden zijn nog steeds erg nat en soms erg slecht begaanbaar omdat ze kapot gereden zijn.

Onderweg komen we de zouthuisjes tegen die zo kenmerkend zijn voor deze omgeving, natuurlijk maken we er een foto van en kijken hoe een pomp in elkaar zit.

Zoutkoepels

De zouthuisjes die Boekelo karakteriseren


In Boekelo aangekomen eten we wat en na de lunch is het tijd om verder te gaan. We lopen nu de achterlanden in waar het mooi is, helaas is het er nog steeds nat en modderig, het wordt glibberen en glijden over de smalle paadjes die ons richting Enschde voeren. Een mooie tocht waar veel te zien is.
Zout

In Boekelo wat ongeveer halverwege de route ligt zijn verschillende horecagelegenheden. Het openbaar vervoer is hier gunstig zowel de bus- als treindiensten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact