Menu

Oldenzaal
7 april 2008
Alweer de laatste etappe van deze route. We lopen van Enschede-Drienerlo naar Oldenzaal waar het havenzatenpad voor ons eindigt. De tocht is 23 km, het is zonnig weer en het heeft gevroren. We vertrekken wat aan de late kant omdat we twee keer over de trein op een haar naar missen.

Bij het station in Drienerlo aangekomen vertrekken we richting Universiteit Twente waar we over het terrein lopen en langs het kunstwerk lopen van de gezonken kerktoren. Vervolgens lopen we door de bossen richting Lonneker een plaats die we bereiken na 8 km lopen.

Van hieruit gaat het verder door een afwisselend landschap en komen weer in de bossen terecht vlak voor Oldenzaal, het bos is drassig en modderig. In het bos zijn een aantal grote bomen omgewaaid waardoor het klimmen wordt om het pad weer te bereiken. Er is een boom in een beek gevallen waardoor we door het water moeten om de overkant te bereiken maar we redden het maar hierdoor verliezen we veel tijd. Als we op de grote weg bij Oldenzaal uitkomen is het nog 9 km om de andere kant van Oldenzaal te bereiken.

 

gezonken kerktoren

Gezonken kerktoren


Het laatste stuk lopen we met een boog rondom Oldenzaal en komen dan bij het spoor uit om vervolgens naar het station te lopen. Het is inmiddels laat in de middag geworden voordat we naar huis rijden.

We zijn met de auto naar Oldenzaal gereden en hebben bij het station de auto geparkeerd. Van hieruit zijn we met de trein naar Hengelo gegaan en van daaruit zijn we overgestapt op de trein naar Enschede-Drienerlo waar we met de wandeling zijn begonnen.

In Lonneker is een hotel waar je wat kan eten en drinken. Het hotel is dicht op maandag verder onderweg geen gelegenheden om wat te eten of te drinken.


Home | Naar boven | Menu | Vorige

Contact