Menu

Beckum
2 april 2008
We proberen weer een regelmaat op te bouwen met het wandelen en gaan dus in weer en wind wandelen. Vandaag is het weer nog niet echt beter dan de afgelopen keren dat we gewandeld heben. We rijden met de auto naar Beckum waar we in de stromende regen aankomen. De route gaat vandaag van Delden naar Beckum en is 14,5 km.

Als we uit Beckum fietsen wordt de regen gelukkig snel minder. We fietsen tot net even buiten Delden waar we de vorige keer gebleven waren en starten daar de route van vandaag. We lopen eerst door de bossen waardoor het niet echt opvalt dat het soms regent. Het is nog wel steeds modderig en drassig.

Het is een afwisselende route en weer veel te zien vooral de Twentse boerderijen zijn de moeite van het bekijken waard. We komen ook langs een watermolen hier wordt lijnolie gemaakt. Helaas was er vandaag niets te beleven. Wel komen we onderweg een groep mensen tegen op een solex zeker een dagje uit met de zaak.

watermolen

watermolen in de buurt van Delden


We steken het kanaal en de weg over en moeten dan nog een aantal kilometers lopen richting Delden. Hier aangekomen eten we wat in een restaurant en gaan daarna snel verder want we zitten net over de helft van de route. Het is weer een beetje gaan regenen maar het is gelukkig maar een bui. In een weiland zien we een groot aantal schapen die weer een groot aantal lammeren hebbent, een leuk gezicht om een tijdje naar te kijken. de lammeren blaten wat af, ze hebben het waarschijnlijk koud. In Beckum aangekomen lopen we naar de auto en rijden we weer terug naar Delden om onze fietsen op te halen.

Openbaarvervoer is mogelijk met een busdienst naar Hengelo (O) en dan met de trein. In Delden zijn verschillende lokatie waar je wat kan eten en/of drinken.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact