Menu

Diepenheim
27 maart 2008
Vandaag is het weer redelijk, enigszins zonnig. We lopen van Markelo naar Diepenheim een afstand van 15,6 km. We zijn met de auto eerst naar Diepenheim gereden en hebben de auto geparkeerd bij Huize Weldam van hieruit zijn we teruggefietst naar Markelo.

We parkeren de fietsen in het centrum van Markelo. We starten bij de kerk en lopen van hieruit Markelo uit. Markelo is omgeven door een paar bulten, het wordt klimmen voordat we het dorp uit zijn. In ieder geval een goede oefening na de winterperiode.

De omgeving van Markelo is afwisselend met bos, landerijen en het Twentekanaal. Het is nog rustig, het wandelseizoen is nog niet op gang gekomen en er is weinig animo. Als we op de vlakte lopen valt het weer nog niet mee want er staat behoorlijk wind waar we tegenin moeten lopen. Toch vorderen we en zijn al gauw bij de doorgaande weg van Lochem naar Goor.

Omgeving Markelo

Omgeving Markelo


Als we de weg oversteken gaat het richting Diepenveen, de rest van de route gaat nu door de bossen. Omdat we vandaag niet zoveel kilometers lopen doen we het kalm aan en genieten van de omgeving, ook worden er weer foto's gemaakt want overal beginnen de bomen al uit te lopen en kan je zien dat het lente is ondanks dat het weer nog niet echt meewerkt.

Openbaar vervoer is hier wat moeizaam. Wil je toch met openbaar vervoer gaan dan moet je wel eerst goed uitzoeken hoe je gaat reizen. Op de route ligt aan de grote weg van Lochem naar Goor een pannenkoekenrestaurant, ook goed voor een bak koffie.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact