Menu

Een  marskramer Naar Zevenhoven Een marskramer
11 oktober 2006
Vandaag is het traject Hoogmade - Zevenhoven ( 21 km ) aan de beurt. We vertrekken tegen kwart over elf, het is zonnig en een mooie nazomerse dag, beter kunnen we het niet treffen.

Als we in Alphen aan de Rijn aankomen met de trein nemen we de bus richting Hoogmade waar we uitstappen bij de Weide Aa. Hier pakken we de wandeling weer op en trekken verder door het polderlandschap richting Zevenhoven. Het is mooi weer, de vogels maken veel lawaai en overal lopen schapen in de weilanden.

Ondanks dat we in de polder lopen is het geen saaie route want om de zoveel kilometer komen we langs of door een dorpje. Er is altijd wel ergens water waar enige bedrijvigheid is, we zien plezierboten, zeilboten en vrachtschepen en er zijn overal scheepswerven waar gewerkt wordt aan boten.

Het vinden van restaurant is wat moeilijker maar uiteindelijk belanden we bij een bakker die een heerlijk broodje voor ons klaarmaakt met een kop koffie erbij.

 

Het meer bij Hoog Made

Na de lunch, die we overigens vrij laat in de middag nuttigen, lopen we verder over de dijk richting Zevenhoven waar we de bus naar Alphen aan de Rijn nemen om van daaruit met trein terug te reizen naar huis.

Horeca is niet aanwezig in de directe omgeving van de route, het wordt wat verder lopen als je naar een restaurant opzoek bent. De gelegenheden die zijn aangegeven in het boekje zijn niet altijd geopend, een goed alternatief is de bakker die in verschillende dorpen koffie serveert met wat erbij. Openbaarvervoer is geen enkel probleem op deze route.

Van 1 oktober tot 1 april is het pontje niet in bedrijf wat betekend dat je 3 km meer moet lopen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact