Menu

Een  marskramer Naar Hoogmade Een marskramer
28 september 2006
Tijd om verder te gaan met het Marskramerpad. Het is droogweer en een goede temperatuur. We starten vandaag in Vooschoten en lopen naar Hoogmade. De wandeling is 23 km. Van nu af aan lopen we richting het oosten naar Oldenzaal. Een bewuste keuze omdat de dagen korter worden.

We vertrekken 's morgens voor dag en dauw om op een redelijke tijd te kunnen starten. De reistijd is bijna 3 uur. Tegen half elf zijn we in Voorschoten en kunnen we beginnen. We lopen eerst richting Leiden waar we als het ware een stadswandeling maken. Een mooie oude stad waar veel te zien is. We eten wat langs de gracht op een terrasje en genieten van het mooie weer.

We lopen nog even door Leiden en dan gaat het richting Leiderdorp de polder in. Een totaal ander landschap met grote kavels weilanden, water en vooral veel vogels, ook zien we allerlei soorten molens, een totaal ander landschap dan waar we zelf wonen. Je kan hier kilometers ver kijken en de horizon zien.

 

Molens in de buurt van Hoogmade

We eten nog wat fruit en kijken om ons heen, we zien in de verte al waar we moeten zijn. Nog een aantal kilometers en dan zijn we op de plaats van bestemming. We vertrekken vanaf de Wijde Aa met de bus richting Leiden om van daaruit met de trein terug te gaan naar huis waar we net voor het donker aankomen.

Horeca overal aanwezig, alleen in de polder zijn geen gelegenheden. Openbaarvervoer geen probleem.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact