Menu

Een  marskramer Naar Scheveningen Een marskramer
21 september 2006
We beginnen op deze zonnige dag aan het derde traject van het Marskramerpad, Amersfoort-Den Haag. We starten in Voorschoten om van daaruit naar Scheveningen te lopen, een route van ongeveer 27 km. We besluiten dit te doen omdat de dagen korter worden en we naar het westen een eind moeten reizen waardoor de wandeltijd korter wordt. We gaan nu terug lopen naar Amerfoort.

Met openbaar vervoer gaan we naar Voorschoten waar onze wandeling begint bij het station, we pakken de route op en lopen richting Wassenaar. De route is afwisselend en loopt voornamelijk door parken en langs landgoederen die gebouwd zijn tussen strandwallen. Een gedeelte van de route loopt door de "Landgoederen route".

In Den Haag lopen we eerst door het Haagse Bos en dan verder door de stad naar het Binnenhof waar we een kijkje nemen en foto's maken. Vanwege het mooie weer is het overal een drukte van belang op terrasjes en in de straten. We gaan verder door het Scheveningse bos naar Scheveningen, wat ons eindpunt is.

 

Parlementsgebouw

Uitzicht op het Parlementsgebouw

In Scheveningen lopen we een eindje over de boulevard om te genieten van de zee en het mooie weer. Op het strand is het druk met mensen die nog een dagje genieten van de nazomer. Voor ons is het tijd om naar huis te gaan, het is inmiddels al laat geworden.

Onderweg is er overal gelegenheid om wat te eten en te drinken. Het openbaar vervoer geeft ook hier geen problemen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact