Menu

Een  marskramer Een marskramer
6 September 2006
Op deze zonnige nazomerdag lopen we naar Amersfoort, dit is tevens de laatste route van het Marskramerboekje deel 2. De route loopt van het buurtschap Appel naar Amersfoort en is ongeveer 19 km. We lopen nu door de Gelderse vallei met weilanden afgewisseld door bos.

We rijden met de auto naar Amersfoort en parkeren de auto bij het station. We fietsen van Amersfoort naar Appel (11 km) waar we de fietsen parkeren in het bos bij de bushalte, hier gaat de route verder. Er wordt deze route veel op asfalt gelopen om bij Amersfoort te komen maar eerst komen we langs de Appelse heide en na een aantal kilometers lopen we de plaats Terschuur binnen waar we wat eten en drinken voordat we weer verder gaan. Het is prachtig weer, de zon schijnt, echt wandelplezier.

Van Terschuur gaat het verder langs Den Olden Florus, een windkoren molen. Het gaat verder en we komen langs de Barneveldse beek. De bossen staan vol met paddestoelen in verschillende kleuren en maten.

 

In de binnenstad van Amersfoort

Langzamerhand komen we in de omgeving van Amersfoort waar we de stad doorlopen om weer bij het station te komen. Amersfoort is een leuke stad om om rond te kijken. Er is feest, "De Keidagen" en er is van alles te doen. We komen langs een gracht met karakteristieke huizen waar een bootje toeristen oppikt om een rondvaart door de grachten te maken. We lopen verer naar het station naar het einde van de route en naar onze auto. We rijden terug naar Appel om de fietsen op te halen en gaan dan huiswaarts.

In de plaats Terschuur is gelegenheid om wat te eten en te drinken. Openingstijden vanaf 12.00 uur 's middags. De volgende gelegenheden zijn in Amersfoort.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact