Menu

Een  marskramer Naar Appel Een marskramer
30 augustus 2006
Het ritme zit erin dus lopen we weer een stukje van het Marskramerpad. De route voor vandaag is 21 km en loopt van Stroe naar Appel, een buurtschap in de buurt van Barneveld. We vertrekken met een zonnetje maar houden het helaas niet droog.

Het gebied is vrij ontoegankelijk voor openbaar vervoer waardoor we besluiten om met de auto naar Appel te rijden en met de fiets terug te rijden naar Stroe om van daaruit de wandeling op te pakken. Als we in Stroe aankomen hebben we er al 17 km fietsen opzitten. We drinken koffie en vertrekken.

We lopen van Stroe naar Boeschoten een gebied met bos en heide. Het gaat over smalle paadjes en komen langs een meertje. Omdat het zo nu en dan regent en de vakanties voorbij zijn komen we geen mensen tegen. In het bos komen de paddestoelen al de grond uit. We trekken verder naar Veenhuizerveld en stellen ons voor hoe de marskramers hier vroeger ook liepen door weer en wind.

 

Watergraafsmeertje

Langzaam maar zeker verandert het landschap en komen we in de Gelderse vallei wat vroeger een moerasgebied was. We lopen nu richting Appel waar de auto staat. Het is een afwisselende route maar vooral ook een heel rustige route.

Het is belangrijk om op deze route eten en drinken meetenemen want er is geen horeca. In het boekje staat een gelegenheid om wat te eten en te drinken maar die bestaat niet meer. Verder is er onderweg nergens wat te krijgen. Na de helft van de route zijn er ook geen bankjes meer om uit te rusten.

In Appel aan de grote weg is een bushalte, de bus rijdt om de 2 uur en soms na anderhalf uur.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact