Menu

Een  marskramerHoltenEen marskramer
17 mei 2007 Hemelvaartsdag
Het is Hemelvaartsdag, een heerlijke dag om te wandelen. We lopen vandaag de route Enter-Holten, een traject van 22 km. Het is niet al te warm maar wel droog en dat houden we ook zo de rest van de dag.

We vertrekken met de auto en de fietsen richting Holten waar we de auto neerzetten en met de fiets verder gaan naar Enter. Aangekomen in Enter drinken we eerst koffie voordat we verder rijden en net buiten de plaats aan een beek de fietsen neerzetten om hier aan onze wandeling te beginnen. Het is prachtig weer en ondanks dat het Hemelvaartsdag is zou je verwachten dat je veel mensen tegenkomt, maar het is nog erg stil op straat. We lopen gelijk de velden in en dat zal de rest van de wandeling zo blijven want door dorpen komen we vandaag niet. We lopen voornamelijk langs het riviertje de Regge, die door het landschap kronkelt en die we gedurende onze wandeling blijven volgen.

foto 117

Koeien in de wei

In de middag wordt het wat drukker en komen we verschillende wandelaars tegen. Ze komen van de tegenovergestelde kant en lopen misschien ook wel het Marskramerpad.
Als we de velden achter ons laten veranderd het landschap en komen we in de bossen van de Holterberg terecht waar het een drukte van belang is. Voor ons zit de route er dan weer op en we lopen naar de auto om vervolgens weer terug te rijden naar Enter waar we onze fietsen ophalen.

Openbaarvervoer en Horeca zijn op deze route helaas niet aanwezig op de goede plekken. Het wordt dus goed uitkienen hoe je de route wilt gaan lopen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact