Menu

Een  marskramerEnterEen marskramer
22 april 2007
We rijden vandaag met de auto naar Enter om van daaruit verder te gaan met de fiets naar Zenderen waar onze wandeltocht van vandaag begint. Het is een prachtige zondag, een plezier om te wandelen. De tocht die we vandaag maken is ongeveer 20 km.

We parkeren onze fietsen bij het klooster in Zenderen en beginnen aan de wandeling. Het is volop lente en er is veel te zien. We lopen door landerijen en komen naar 2 km een boerderij tegen waar we koffie drinken, wel zelf zetten. Daarna gaat het verder naar De Deldeneresch waar we al eens eerder gewandeld hebben. De route wisselt regelmatig, het ene moment lopen we door de heide, het andere moment weer tussen de landerijen. We doen deze keer geen plaatsen aan en komen ondanks het mooie weer toch maar weinig mensen tegen wat ons enigszins verbaasd.
Wel zien we veel mensen op de fiets, ze maken een excursie naar de molen die we later zullen passeren.

foto 116

Een heideveld

Als we verder lopen komen we op het landgoed Twickel met een oppervlakte van 4000 hectare. We komen niet langs het landgoed zelf maar wel langs een aantal boerderijen die bij het landgoed horen. Ook hier vinden we weer een afwisselend landschap en even later komen we langs een nog in werking zijnde molen waar we even een kijkje nemen. Het is dan nog een aantal kilometers en komen dan in Enter aan waar we met de auto terug rijden naar Zenderen om onze fietsen op te halen.

Behalve de pick-nick boerderij is er geen gelegenheid om wat te eten en te drinken dus een lunchpakket meenemen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact