Menu

Een  marskramerDeventerEen marskramer
20 mei 2007
Het is zondag, het ziet er naar uit dat het vandaag droog blijft dus we gokken er op dat het weer ons vandaag meezit want het wordt een lange wandeling van Holten naar Deventer, een traject van 38 km en tevens onze laatste route van het Marskramerpad.

We vertrekken vroeg om tegen 8.00 uur in Holten te kunnen beginnen. We rijden er met de auto naartoe en lopen om 10 voor 8 richting Deventer. We starten midden op de Holterberg waar nog niemand is en we lopen door bos en heide naar beneden waar we in de verte allerlei plaatsen zien liggen, een prachtig uitzicht. Onderweg komen we Eekhoorntjes tegen die nieuwsgierig kijken wat wij aan het doen zijn.

Al gauw lopen we weer door de velden en de eerste plaats die we aandoen is Lettele waar een gezellige drukte heerst en op allerlei manieren sporten worden beoefend. We drinken en eten wat want we hebben er immers al 4 uur wandelen opzitten. We rusten uit en gaan vervolgens beginnen aan de laatste 20 km richting Deventer.

bos & heide

De Holterberg

In de verte kunnen we Deventer al zien liggen maar we hebben nog een behoorlijk aantal kilometers te lopen naar het station in Deventer. We lopen eerst door de buitenwijken van Deventer en komen dan bij het stion aan. We nemen de trein naar Holten waar we met een busje de Holterberg op worden gebracht. We halen onze auto op en gaan huiswaarts. Voor ons zit het Markramerpad erop, tijd voor een nieuwe uitdaging.

Horeca is volop aanwezig. Je kan met de trein van Deventer naar Holten reizen en op zaterdag en zondag rijdt er een busje van het station naar het Piet Bos museum op de Holterberg. In deze omgeving is genoeg ruimte op te parkeren. Door de week rijdt het busje niet en zal je vanaf het station nog ruim een kilometer moeten lopen om bij het Piet Bos museum te komen.


Home | Naar boven | Menu | Vorige

Contact