Menu

Een  marskramerZenderenEen marskramer
31 maart 2007
We rijden vandaag met de auto naar Zenderen, we hebben de fietsen meegenomen en fietsen van Zenderen naar Oldenzaal waar we onze wandeling richting Deventer 'de laatste etappe' van het Marskramerpad beginnen. We lopen 20 km.

Het is een zonnige dag maar wel fris vanwege de oostenwind. We beginnen in Oldenzaal bij het station waar we onze fietsen parkeren. Eerst lopen we door Oldenzaal richting Het Hulsbeek, een recreatitiegebied waar nog weinig te beleven valt. Het bos waar we doorheen lopen is een mooi stukje natuur en overal zitten al knoppen aan de bomen en bloeit het Speenkruid. Het is een afwisselende wandeling en een totaal ander gebeid dan waar we voorheen liepen. Als we het bos door zijn gaat het via de landerijen naar Deurningen, een klein plaatsje wat verderop. In het lokale café drinken we wat en rusten wat uit en lopen dan verder richting de pieper. Onderweg halen we mensen in die vandaag ook een stuk van het Marskramerpad lopen.

foto 115

Bloesem

Via nog meer landerijen komen we in Borne, een plaatsje vlak onder de rook van Hengelo. Dan zijn het nog een paar km naar Zenderen waar we de auto bij het klooster hebben geparkeerd. We lopen over een paar onverharde wegen waardoor we er wat langer over doen dan we hadden verwacht maar de tocht was het zeker waard en we gaan dan ook weer voldaan huiswaarts.

Openbaar vervoer is volop aanwezig alleen vanuit de plaats waar wij wonen niet al te logisch vandaar dat we gekozen hebben voor de auto en de fiets deze keer. Er staan geen horecagelegenheden aangegeven in het boekje maar het is goed eten en drinken in het plaatsje Deurningen bij ' Pelle's café'.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact