Menu

Een  marskramerVan Hollandsche Rading naar AmersfoortEen marskramer
25 maart 2007
Het is zondag en mooi weer, de zon schijnt maar er waait een frisse wind. We lopen vandaag van Hollandsche Rading naar Amersfoort, een afstand van 20 km. Het is de laatste route van het tweede traject. Hierna lopen we van Oldenzaal naar Deventer voor ons het derde traject..

We vertrekken met de trein naar Hollandsche Rading, we staan op tijd op want de reistijd bedraagt een aantal uren en we zijn dan ook pas om half elf op de plaats van bestemming.

Het is een totaal ander landschap waar we nu in lopen, korte afstanden en veel bos, het geheel is afwisselender dan de vorige routes. We lopen door bos en heide en zo nu en dan komen we langs of door een plaats. Er is zelfs een heuse zandverstuiving. In de Soesterduinen is het een drukte van belang, overal zie je mensen die van het weer genieten.

In Soesterduinen nemen we het er even van en gaan lekker op een terras zitten in de zon.

Soesterduinen

De Soesterduinen

Het is alweer aardig laat geworden en tijd om verder te gaan. We moeten nog ongeveer 6 km voordat we in Amersfoort bij het station zijn. Het laatste stukje gaat weer door het bos en we komen langs de dierentuin van Amersfoort. Als we de dierentuin voorbij gelopen zijn gaat het verder door de stad naar het station waar we op de trein stappen terug naar huis met een voldaan gevoel dat we deze zonnige dag goed besteedt hebben.
Horeca is vollop aanwezig, alleen zijn sommige gelegenheden dicht op zondag. De route is niet overal even goed aangegeven omdat er bomen gekapt zijn waar het teken van de Marskramerroute op stond. Ook missen er soms hekken die in de routebeschrijving aangegeven staan. Ondanks dat is de route niet moeilijk te volgen. Ook bij de dierentuin moet even geïmproviseerd worden en teruggelopen worden naar het fietspad.

Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact