Menu

Een  marskramerHollandsche RadingEen marskramer
23 maart 2007
Het is een gure vrijdag als we verder gaan met het Marskramerpad. We lopen vandaag van Breukelen naar Hollandsche Rading een afstand van 17 km. We vertrekken met de trein naar Breukelen om daar onze wandeling te beginnen.

Om 11.00 uur starten we in Breukelen, een leuk stadje om doorheen te lopen.Het is marktdag dus een drukte van belang. Algauw verlaten we het centrum en lopen langs de Vecht verder richting Bethunepolder. Het waait hard en we moeten er goed tegenaan om het tempo vast te houden.

Van de Bethunepolder gaat het verder naar Tienhoven, onderweg horen en zien we weer verschillende vogelsoorten die bezig zijn hun kostje bij elkaar te scharrelen. Er zijn ook dit keer weer lange rechte wegen waar je in de verte de verschillende steden kunt zien liggen.

In Tienhoven maken we een stop en bezoeken het plaatselijke café om weer een beetje warm te worden voordat we de rest van de tocht lopen.

foto 113

De Vecht net buiten Breukelen

Nadat we warm zijn geworden vervolgen we onze wandeling en lopen van Tienhoven over de lange weg langs het Tienhovense kanaal richting Hollandsche Rading. In de verte zien we Hilversum liggen en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. In Hollandsche Rading lopen we naar het station en stappen weer op de trein huiswaarts.

De treinverbingen zijn prima, ook is er onderweg horeca waar je koffie kan drinken of iets eten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact