Home

Wandelen in Turkije
30 april 2008

Op 30 april vertrekken we met het vliegtuig voor 10 dagen naarTurkije. We gaan een tocht maken rond de Marmarazee in het noord-westen van Turkije. We vliegen van Amsterdam naar Istanbul in ongeveer 4 uur. We gaan wandelen met een groep mensen onder leiding van de SNP, een reisvereniging uit Nijmegen.

De Zee van Marmara is de kleine Turkse binnenzee die ingebed ligt tussen Europa en Azië. De vermaarde zeestraten van de Dardanellen en de Bosporus verbinden haar met de Egeïsche en de Zwarte Zee. De geschiedenis heeft er zelden rust gekend. Aan haar boorden is dan ook een ongekende rijkdom aan historische monumenten te vinden. Deze cultuurpracht, gecombineerd met het verrassend afwisselende landschap en het verblijf in een viertal met zorg uitgezochte hotels, maken deze rondreis tot een bijzondere beleving. Meteen na aankomst in Istanbul steken we per ferry over naar de groene stad Bursa, gelegen aan de voet van de Uludag, de hoogste berg van West-Turkije (2560m).We maken een wandeling door een alpien berglandschap, waar de zeldzame lammergier nog nestelt, en bezoeken het schitterende Ottomaanse stadscentrum met haar Groene Moskee en de graven van de Ottomaanse Sultans. Via de vogelrijke moerassen van de Koca-delta bereik je het schiereiland Kapidag Yarimadasi. Hier maakt je kennis met het bergachtige binnenland, de steile met kastanjebossen bedekte rotskust en prachtige dorpjes, waar al het leven zich nog op straat afspeelt. Langs uitgestrekte zandstranden reizen we naar de oever van de Dardanellen.

De bagage

De bagage

Hier volg je de voetsporen van de Griekse strijders die in ca 1250 voor Christus de vermaarde stad Troje belegerden. Per boot gaat het tenslotte terug naar Istanbul, de metropool aan de Bosporus. Van verre zijn de vele minaretten al te zien. Hier hebben we nog anderhalve dag de tijd om deze unieke smeltkroes van culturen, boordevol Byzantijnse, Ottomaanse en Turkse monumenten te verkennen.
Istanbul

We vliegen in de loop van de ochtend rechtstreeks naar Istanbul, waar we na aankomst per taxi naar de ferryhaven van Istanbul worden gebracht. Hier stappen we op de snelle draagvleugelboot veerboot die ons in een uur naar de overkant van deze grote binnenzee brengt. Aan de kade van Yalova staat een midibus gereed die ons in ca 1 uur naar de stad Bursa brengt, prachtig gelegen aan de voet van de imposante berg Uludag. We overnachten in het Ottomaanse centrum van deze ‘Groene Stad’ vlak bij de historische moskeeën en de grote bazaar.

Voor bijzondere natuur, wandel-en cultuurreizen SNP Nijmegen, Bijleveldsingel 26 tel: 024 3277000

Vlag Turkije


Home |Naar boven | Volgende

Contact