Home

Uludag
1 mei 2008
Onze eerste wandeling gaat de bergen in waar deze tijd van het jaar nog sneeuw ligt. We kleedden ons warm aan en vertrekken met de bus richting de berg Uludag.

De stad Bursa ligt aan de voet van de reusachtige Uludag (2543m), de hoogste berg van West-Turkije die meer dan 2000 meter boven de vlakte van Bursa oprijst. De Turkse naam betekent dan ook ‘Reuzenberg’. Met de bus worden we naar het skidorpje Oteler gebracht dat op ca 1800 meter hoogte, op de flank van de Uludag ligt. Als het weer het toelaat brengt de bus ons naar de Wolfraanmijn. We wandelen langs spectaculaire glaciale kommen, zogenaamde karen, en vlak onderlangs de meer dan 2500 m hoge toppen van het gebergte. Hier ligt vaak tot in het begin van de zomer nog sneeuw en groeien alpiene plantensoorten en jeneverbessen. Bovendien is dit het domein van de zeldzame Lammergier, de grootste gierensoort van Europa.

Noot: Door de grote hoogte van het wandelgebied kan het voorkomen dat de wandeling in verband met slecht weer of sneeuw moet worden aangepast. Lengte wandeling ca. 14 km, 500 m stijgen en dalen.

Defora en fauna van Turkije
We wandelen nog een aantal dagen op andere lokaties die erg de moeite waard zijn. We hebben erg genoten van onze reis en kunnen iedereen aanraden om ook eens te gaan wandelen in Turkije. Vooral in het voorjaar is het de moeite waard als de lentebloemen bloeien. Het klimaat is zeer aangenaam deze tijd van het jaar.
Voor bijzondere natuur, wandel-en cultuurreizen SNP Nijmegen, Bijleveldsingel 26 tel: 024 3277000

Vlag Turkije


Home | Naar boven | Vorige

Contact