Menu

HaarloachterhoeklogoBarchem
1 augustus 2009

Vandaag voltooien we de laatste etappe van het Achterhoekpad. We lopen van Haarlo naar Barchem, een afstand van 15 km. Het is prachtig weer en de route is de moeite waard. We gebruiken wederom de auto en de fiets omdat het de makkelijkste manier is om ons in deze omgeving te verplaatsen.

Omdat de wandeling van vandaag maar 15 km bedraagt starten we pas na de middag. We rijden eerst met de auto naar Barchem en rijden dan met de fiets richting Haarlo, een fietstocht van ongeveer 10 km. We parkeren de fiets bij hotel restautant "Prinsen" en gaan dan van start richting Barchem. Haarlo ligt tussen Borculo en Eibergen.

Als we vertrekken bij het hotel gaan we gelijk de bossen in en komen langs boerderijen en landerijen. Via een kerkepad komen we op een andere weg uit, die ons richting "Landgoed Wolink" voert. De route wisselt tussen bospaden en klinkerwegen. De omgeving en het weer zijn schitterend. De boeren zijn druk bezig op het land om het hooi binnen te halen, ze verwachten waarschijnlijk regen. Zo lopen we door totdat we in de buurt van Borculo komen en hier even een D-tour maken om op het terras van een restaurant wat te drinken, het is inmiddels warm geworden. De lokale jongeren vermaken zich op de crossbaan.

Terug op de route steken we de weg Ruurlo-Borculo over en vervolgen onze wandeling richting Barchem. Ook dit stuk loopt voornamelijk door de bossen. Eerst komen we langs boerderij-museum "Lebbenbrugge", zeker de moeite waard om er even te stoppen en rond te kijken of thee te drinken in de tuin. Als we verder lopen passeren we de beek de Slinge en gaan dan richting Barchem, we hebben nog ongeveer 3,5 km te lopen die ons door de bossen voert en waar het gezellig druk is met fietsers en wandelaars. We worden zelfs door een automobilist aan gesproken of we mee willen rijden naar Barchem. We zullen er wel uitgeput uit hebben gezien. Natuurlijk lopen we verder na de vriendelijke man te hebben bedankt. We vervolgen onze weg en komen al gauw aan in Barchem waar we nog een eindje door moeten lopen om bij hotel "De Groene Jager" te komen waar onze auto staat geparkeerd.

foto 170

De Slingebeek bij boerderij-museum "Lebbenbrugge"

We vertrekken met de auto richting Haarlo om de fietsen op te halen. We zetten de fietsen op de auto en gaan huiswaarts, terugkijkend op een bijzondere route die weinig bekenheid heeft maar niet onderdoet voor andere lange afstands wandelingen, zeker een aanrader om eens een ander stukje Nederland te bekijken.
Leuk om te weten! De Achterhoek heeft 2 wandelvierdaagses net zoals in Nijmegen met afstanden van 20, 30, 40 en 50 km. Ze vinden in juni plaats in Barchem en in Doetinchem, elke derde volle week in augustus.

Horeca is aanwezig in Haarlo bij de start, na tweederde van de route, "Kerkemeier" aan de weg Ruurlo-Borculo en een eindje verder de "Lebbenbrugge" en aan het eind van de route in Barchem. Openbaarvervoer: bussen rijden van Barchem naar Borculo en vanuit Borculo met de regio taxi naar Haarlo en andersom.


Home | Naar boven | Menu | Vorige |

Contact