Menu

Een  marskramer Een marskramer
11 augustus 2006
Op een wat sombere dag in augustus beginnen we aan het Marskramerpad onze derde lange afstandsroute. We starten in Deventer en lopen richting Beekbergen, een tocht van 25 km. Omdat we alleen de twee laatste boekjes hebben van het Marskramerpad is onze keuze gevallen op Deventer als startplaats. We lopen de route in westelijke richting.

We vertrekken met de trein naar Deventer en starten om kwart voor tien 's morgens. Het regent een beetje en het is fris. We lopen eerst door Deventer wat op zich al de moeite waard is om rond te kijken maar we gaan door en komen bij het pontje wat ons aan de overkant van de IJssel brengt.

We gaan de landerijen in gelukkig is het droog geworden. We lopen eerst naar Wilp en zien de IJssel liggen aan onze linkerkant. Verschillende vogelsoorten hebben hier hun stek gevonden, een waar vogelparadijs.

Deventer aan de overkant van de IJssel

We drinken koffie in Wilp en wandelen dan richting Gietelo, Klarenbeek en vervolgens naar Beekbergen. Het landschap wisselt onderweg van weidelandschappen naar bossen, we naderen de Veluwe. De wandeling is zeer afwisselend, evenals het weer. In het laaste kwartiertje krijgen we toch nog een bui over ons heen voordat we in Beekbergen op de bus kunnen stappen naar Dieren, vanwaar we weer met de trein naar huis rijden.

In Wilp is een bakker die heerlijke koffie schenkt met wat erbij.

Wil Gerrits
Rijksstraatweg 46
7384 AE WILP
www.echtebakker.nl

De overige plaatsen zijn volop voorzien van horeca en dergelijke. De route is soms slecht aangegeven maar dat komt misschien omdat we nog een oud boekje hebben van de route, toch verdwaal je niet, je loopt alleen om.

Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact