Home

Brummen-Loenen
13 augustus 2004

Na een paar weken niet te hebben gelopen gaan we vandaag weer verder met het Trekvogelpad en beginnen in Brummen waar we de laatste keer opgehouden zijn. We vertrekken op tijd en lopen naar Loenen, een tocht van 12 km.

We pakken de route weer op bij het station in Brummen waar we deze keer met de auto naartoe rijden. De wandeling gaat eerst richting "Het Groot Engelenburg", een landgoed net buiten Brummen. We lopen door de bossen richting Hall, een dorp 5 km verderop. Omdat het nog vroeg is lopen we door richting Eerbeek in de hoop ergens koffie te kunnen drinken maar helaas, er is nog geen gelegenheid open.

De weg loopt net langs de plaats Eerbeek waar we niet veel van te zien krijgen maar we komen wel langs "Huis te Eerbeek", een hotel met een idillische vijver waarin een aantal witte en zwarte zwanen zwemmen. Het geheel is omlijst met een aantal mooie bomen.

We lopen nog een tijdje langs de dorpsgrens van Eerbeek en dan gaat het richting Loenen wat voor vandaag ons einddoel is. Aangekomen in Loenen drinken we eerst koffie want dat hebben we inmiddels hard nodig. De bushalte ligt in de buurt, het wachten is alleen nog op de bus

Vanuit Loenen is het vrij makkelijk om met het openbaar vervoer in verschillende richtingen te vertrekken. De bussen rijden ieder halfuur op werkdagen naar Apeldoorn, Dieren en Arnhem, vanuit deze plaatsen rijden weer treinen.

"Huis te Eerbeek"

 

De wandelingen worden beschreven in het boekje " LAW Trekvogelpad", te bestellen bij www.bol.com. Informatie over de route is te krijgen bij de Nivon www.nivon.nl. Voor vragen kan men terecht bij de Nivon de e-mailadressen zijn: wandel-Nivon en bij Nivon algemeen


Home | Naar boven | Vorige | Volgende

Contact