Home

Haarlo-Brummen
24 juli 2004

De route die we vandaag gaan lopen begint in Haarlo en eindigt bij het station in Brummen en is 42,5 km lang. De route loopt langs Gelderse kastelen door bossen en tenslotte langs de IJssel voordat we met het Bronkhorster pontje overvaren richting Brummen.

We vertrekken om 7.00 uur uit Haarlo. Het is nog koud, maar wel lekker om te wandelen. Het gaat eerst richting Borculo, waar we langs het ven de "Waterster" komen. Het ven is stervormig aangelegd, vandaar de naam.

We lopen verder en komen in de buurt van Ruurlo de route komt langs "Kasteel Ruurlo", een mooi kasteel waar elk jaar in augustus het kasteeltuinconcert wordt gehouden. Door de bossen lopen we via Medler naar Vorden waar we weer langs een landgoed komen. Het kasteel is één van de acht kastelen rondom Vorden. Met de herindeling van de gemeenten komt er een landgoed bij en zijn het er negen.

waterster

Het ven Waterster

Landgoed HackfortNa Vorden lopen we richting "Hackfort", een landgoed net buiten Vorden. Daarna gaat het door de bossen naar het plaatsje Wichmond, hier lopen we door het dorp om vervolgens richting IJssel te gaan.

We hebben er al een aantal kilometers opzitten en beginnen de benen te voelen, maar we moeten eerst nog naar Bronkhorst. Het plaatsje ligt aan de IJssel en is het kleinste stadje in Nederland, zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Bij Bronkhorst lopen we richting pontje om ons naar de overkant van de IJssel te laten varen.

Het duurt even voordat het pontje komt en we naar de overkant worden gebracht, wat goed uikomt want nu kunnen we even uitrusten. Aan de overkant van de IJssel lopen we nog een aantal kilometers door de uiterwaarden en komen dan in Brummen aan waar we naar het station lopen om weer op de trein te stappen naar huis. Vermoeid maar zeer tevreden over onze prestatie en de mooie route die we gelopen hebben de afgelopen dagen.

Het vervolg van de route is steeds te vinden op de volgende pagina. Je komt hier terecht door op "Volgende" te klikken onderaan deze pagina.

Het pondje bij Bronkhorst

Het pontje bij Bronkhorst

Informatie over het kasteeltuinconcert is te vinden op de website van de KunstKringRuurlo. Informatie over de 8 kastelentocht is te verkrijgen bij het VVV te Vorden.


Home | Naar boven | Vorige | Volgende

Contact