Home

Ordesa
22 September 2004

Omdat we nog een aantal dagen in onze vakantie te gaan hebben ruilen we Aigües Tortes in voor het Nationale park Ordesa wat ongeveer 160 km westlijker ligt. Het kost ons bijna een hele dag om er te komen, de wegen zijn smal en kronkelig en zo hier en daar slecht onderhouden. Het is onze bedoeling om nog een paar wandelingen te maken in het Nationale park Ordesa, waarvan ik er één zal beschrijven.

We wandelen naar Lagos de la Munia op 2510 m. We rijden eerst naar Bielsa en verlaten hier de grote weg om richting Nationale park te rijden. Eerst is de weg nog goed berijdbaar maar de laatste 5 km naar de parkeerplaats gaat over in een zandweg dus uitkijken bij het rijden. De parkeerplaats ligt op 1680 m en daar begint onze wandeling. We moeten in totaal 830 m klimmen waarvan sommige stukken erg steil zijn zal later blijken.

De tocht gaat naar twee meren die boven in de bergen liggen. Wij gaan naar het tweede meer waar we uitzicht hebben op de Monte Perdido 3352 m. De tocht is erg afwisselend, het gaat over smalle paadjes, bergweitjes, stenen, rotsen en de uitzichten zijn fantastisch. Bij de meren rusten we wat uit en eten onze lunch op. Er komt een hermelijntje kijken of er voor hem iets overblijft om op te eten maar helaas, we hebben zelf behoorlijk trek gekregen van de wandeling.

 

Bergmeer

Lagos de la Munia met uitzicht op de Monte Perdido

We komen nog een aantal mensen tegen, onderweg naar een ander dal of een andere berg. Het is kennelijk een doorgangsroute. We lopen dezelfde weg weer terug en zijn na 5 uur wandelen weer terug bij de parkeerplaats waar onze auto staat. We hebben genoten van de wandeling, die zeer de moeite waard was.

De wandeling komt uit het boekje Pyrenäen 1 Spanissche Zentralpyrenäen van Roger Büdeler ISBN 3-7633-4003-3. Informatie over het gebied is te vinden op www.areakea.be Beste wandeltijd in de Pyreneeën is de nazomer met stabiel weer.


Home | Naar boven | Vorige

Contact