Home

Aigues Tortes
13 September 2004

In het najaar gaan we graag elders wandelen. Onze keus is deze keer gevallen op het Nationale park Aigües Tortes in de Spaanse Pyreneeën net even ten westen van het staatje Andorra. We komen terecht in het plaatsje Espot wat vlak bij het Nationale park ligt en wat een goed uitgangspunt voor onze wandelingen blijkt te zijn.

Vanuit Espot kan men zich tegen een kleine vergoeding met een landrover naar het meer Estany Sant Maurici (1900 m) laten brengen dat scheelt 350 m klimmen. Estany Sant Maurici ligt in het Nationale park en van hieruit beginnen veel wandelingen zowel moeilijke als makkelijke. Wij gaan vandaag naar Port de Ratera (2550 m). Het wordt klimmen want we moeten 650 m hoogteverschil overbruggen.

We lopen eerst richting de berghut Refugio d'Amitges waar men zich overigens ook met een landrover kan laten afzetten maar we gaan liever lopen want het is prachtig wandelweer en 25 graden. Het is een vrij steile klim maar dat maakt ons niet uit. We drinken koffie in de hut en lopen weer verder richting de kam Port de Ratera. Onderweg komen we langs verschillende meertjes en het uitzicht is magnifiek.

 

Port de Ratera met uitzicht over een ander dal.

Op de plaats van bestemming aangekomen gebruiken we onze meegenomen lunch en genieten van het prachtige uitzicht. We nemen foto's en gaan dan een stukje via dezelfde weg terug naar beneden. Daarna gaat het via een steile route naar een ander dal terug naar beneden richting Estany Sant Maurici waar we vanochtend begonnen zijn. We hebben er circa 7,5 uur over gedaan inclusief rusttijd. Bij het meer aangekomen laten we ons weer met de landrover terugbrengen naar Espot.

De tocht is niet moeilijk, een goede conditie is wel noodzakelijk want de route is steil. Het Nationale park leent zich ook uitstekend voor huttentochten.

Informatie over wandelingen in het Nationale park Aigües Tortes en uitgebreide route beschrijvingen zijn te vinden op het internet onder www.locloso.com evenals reisbeschrijvingen vanuit Nederland, accomodatie en andere activiteiten ter plekke. Campings in de omgeving van Espot zijn te vinden in de campinggids 2004 van de ANWB.


Home | Naar boven | Volgende

Contact