VVV-logo

Informatie:
Routebeschrijving
VVV Twello
Landgoed het Hunderen

 

Twellose landgoederen

NS-wandeling van Deventer naar Twello

Woensdag 3 maart 2010
Het is een zonnige dag, de eerste lentedag na een lange koude winter. We maken van de gelegenheid gebruik om met de trein naar Deventer te reizen en een wandeling te maken van Deventer naar Twello en weer terug, een afstand van 18 km. De mogelijkheid bestaat om in Twello op de trein te stappen terug naar Deventer, de afstand is dan 11 km.

Park

Park in het centrum van Deventer

Met de trein aangekomen verlaten we het station en lopen door het stadspark richting IJssel waar we de de brug nemen om aan de overkant te komen. We lopen nu in de landerijen en wandelen richting Terwoldseweg waar we oversteken en richting Landgoed "Het Hunderen" lopen. Het huis stamt uit de 17de eeuw en wordt tegenwoordig gebruikt voor groepsaccommodatie.

We lopen verder en wandelen nu richting het landgoed "Kruisvoorde", een landgoed dat dateert uit 1575. Even later komen we langs havezate Parcelaer ook uit de 15de eeuw.Vervolgens komen we nog langs Bruggenbosch, landgoed Hartelaer en komen dan in Twello aan waar we wat drinken en rusten

Twello is een dorp en lag op een belangrijke handelsroute tussen Holland en Westfalen. In Twello kan je bij het VVV terecht voor meer informatie.

Nadat we uitgerust waren gaan we weer verder en moeten nu nog 7 km lopen om weer in Deventer terecht te komen. De wandeling gaat via een andere route terug naar Deventer. We komen langs "Het Schol" en langs de molen en lopen richting Wilp waar we met het pontje over de IJssel terugvaren naar Deventer. We lopen door het centrum van de stad richting station en nemen de trein terug naar huis.

 

eenden aan het water

Horeca: Aanwezig in Deventer en Twello
Openbaarvervoer: De plaatsen zijn bereikbaar met trein en bus vanuit Apeldoorn en Deventer


Home | Omhoog
emailContact
IJssel
De IJssel bij Deventer
Het Hunderen
Het Hunderen
Kruisvoorde
Landgoed Kruisvoorde
Uitzicht vanaf de Ijssel over Deventer
Uitzicht op Deventer