Informatie:
routebeschrijving
VVV Markelo
Herberg de Pot

 

eendGoastokpad Pothoek

Ommetje Markelo

Vrijdag 5 maart 2010

De wandeling begint bij Herberg "De Pot" in Markelo. Je kunt de auto parkeren bij het informatiebord waar de wandeling op staat aangegeven en bewegwijzerd is met gele bordjes met rode voeten die de richting aanwijzen. De wandeling is 6 km en loopt met name door de landerijen. Het is een rondwandeling en duurt iets meer dan een uur.

landschap rondom Markelo

Landschap rondom Markelo

Het weer is beter dan ze voorspeld hebben als we 's middags aan de wandeling beginnen. Het ziet er dreigend uit maar we houden het de hele wandeling droog. We lopen gelijk het bos in waar op dat moment hout wordt gehakt. We lopen verder over de essen en komen dan in een drassig gebied. Overal is onderhoud gepleegd in afwachting van de lente.

Als we verder lopen komen we langs de Potbeek waar de mollen al druk aan het graven zij nu de grond weer dooi is. Er groeien nog geen lentebloemen maar aan de bomen kan je zien dat de lente er aan komt.

We lopen nu het laatste stukje van de wandeling en lopen weer richting Herberg "De Pot". Gedeelten van de wandeling lopen door het weiland en dat maakt het wandelen niet makkelijk omdat het wieland drassig is waardoor je niet goed vooruit kan komen.

Dit ommetje is een bijzondere wandeling en het landschap is zeer afwisselend en zeker de moeite waard om in de lente of de zomer te lopen.

takken als afscheiding
Takken als haag

Horeca: Herberg De Pot, verder onderweg geen horeca maar wel weer in Markelo waar je overigens niet doorheenloopt.
Openbaarvrvoer: De beste manier om bij de route te komen is met de auto, misschien is er streekvervoer maar dat is mij niet bekend.


Home | Omhoog
emailContact
bordjes wegbewijziging
De bordjes die de route aangeven
bankje in het bos
bankje in het bos
maisland
maïsland
weilanden
de horizon