Veluwe
blad

Informatie:

Veluwe
Kröller Müller museum
Frixo

 

Noord Veluwe
Van Hoenderloo naar Otterlo
20 september 2009

Het is zondag en een mooie nazomerdag als we een eindje gaan wandelen op de Veluwe. We lopen vandaag van Hoederloo naar Otterlo een afstand van 9,6 km. De wandeling staat in het boekje van het Veluwe Zwerfpad en is te vinden op route you. We rijden met de auto naar één van de ingangen van het Nationale park de Hoge Veluwe in ons geval de ingang bij Hoenderloo . We parkeren de auto, kopen kaartjes en gaan op stap.

foto1
Het landschap van de Veluwe

We volgen de aanwijzingen van de route. De markering is wit/rood en tevens de route van het trekvogelpad. Het pad loopt door de bossen en over de heide en we zien zandverstuivingen. We lopen eerst naar het Sint Hubertusslot en kijken rondom het gebouw en de tuinen. Het is druk op de route veel mesen zijn op pad.

We vervolgen onze weg en lopen nu richting Museonder. Onderweg rusten we wat en eten een appel. Na een aantal kilometers komen we bij het Museonder aan en drinken wat bij het restaurant. We besluiten om niet dezelfde weg terug te lopen maar met de wiite fietsen nog een stukje door het park te rijden om daarna weer terug te keren naar Hoenderloo waar de auto geparkeerd staat.

Bij de ingang van het park moet je eerst kaartjes kopen voordat je er in mag.
Openbaarvervoer: Het park is met een bus te bereiken, ook loopt er in een bus in het park. In het park zelf zijn gratis witte fietsen beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens je verblijf in het park.
Horeca vind je niet op de route maar er zijn een aantal mogelijkheden aan het begin en eind van de route.

Home | Omhoog
e-mail Contact
st Hubertusslot
Sint Hubertusslot
bramen
bramen
doorkijkje
Een bankje met uitzicht
paddenstoelen
paddenstoelen