Home

Sinderen
13 september 2009
Het is vandaag de jaarlijkse ANWB wandeldag en we doen mee aan een afstand van 15 kilometer. We starten in Sinderen (Gld) en nemen de kinderen en kleinkinderen mee op de wandeling en maken er een familiedag van. We verzamelen bij koffieboerderij Groot-Nibbelink in Sinderen en laten ons verrassen door de ANWB. De kinderen die meewandelen zijn respectievelijk 11 jaar, 8 jaar en 6 jaar oud.

Als we bij de startplaats in Sinderen aankomen, worden we verwelkomt door boerendansers die het plubliek vermaken met hun optreden. Het is een komen en gaan van mensen. Er komen al wandelaars terug terwijl wij ons nog moeten aanmelden en starten.

Iets voor één uur starten we en beginnen aan de wandeling. Het weer is redelijk, het waait hard en het is bewolkt. De route loopt vanaf de boerderij gelijk de landerijen in afgewisseld door bosgebied. De route loopt over onverharde paden maar ook langs de verharde weg. We lopen richting Silvolde waar we overigens niet doorheen komen.

Tijdens de wandeling begint het wat te regenen, het is niet veel en ineens is het weer droog. Het is niet echt nodig onze regenkleding aan te trekken. We merken niet veel van de regen omdat we veelal onder de bomen of in het bos lopen. We gebruiken onze lunch bij een bankje en lopen verder. We komen langs een aadappelland wat net gerooid is. De kinderen vinden het prachtig want er liggen nog een aantal aardappels die ze verzamelen met het doel om ze de volgende dag op te eten. We eten een appel terwijl de kinderen aardappels zoeken.

Als we verder lopen komen we door het Idink bos in de buurt van het Landgoed Wissink en de plaats Varsseveld. We zijn de laatste deelnemers van de 15 km, achter ons fietsen mensen van de ANWB die de routebordjes komen ophalen waarbij ik moet vermelden dat de route zeer goed en herkenbaar is aangegeven. We hebben geen informatie nodig om de route te kunnen volgen.

Op de route is een rustpunt gemaakt doormiddel van een tent waar je wat kan drinken maar we maken er geen gebruik van en lopen verder richting de koffieboerderij waar we gestart zijn. Overigens waren ze bezig de tent af te breken want we zijn de laatste deelnemers.

We hebben nog een aantal kilometers voor de boeg en komen langs een punt waar een bordje hangt dat we nog 4 km te gaan hebben. De kinderen houden zich fantastisch zeker nu ze weten dat we er al snel zijn. Net even voor vieren komen we bij de koffieboerderij aan om ons af te melden. We vullen allemaal de quiz van de ANWB in en krijgen een rugzakje met leuke tijdschriften, een pen, kaarten enz. Omdat de kinderen zo goed hebben meegelopen besluiten we de dag af te sluiten met pannenkoeken eten in de plaats Westendorp een aantal kilometers verderop.

Het was een fantastische middag, dank je wel ANWB.

boerendansers

Boerendansers

Horeca: Bij het startpunt is een koffieboerderij met een snackbar. Onderweg is er verder geen Horeca aanwezig. De ANWB heeft voor een tent gezorgd waar je wat kunt drinken. Na de wandeling rijden we naar Westendorp waar een pannenkoekenrestaurant is waar we pannenkoeken eten. Bij de koffieboerderij is een weiland waar we de auto kunnen parkeren.
pix gif


Home | Naar boven

Contact