natuurlijk
Waterschap Regge en Dinkel
VVV Borne

Borne
Oude Bornsebeekwandeling
Woensdag 2 december 2009

Na een nacht met nachtvorst is het nog steeds redelijk weer. Zo nu en dan komt er een waterig zonnetje door en eigenlijk is het een prima dag om te wandelen. We kiezen vandaag voor een wandeling in Borne, de Bornsebeekwandeling van 6 kilometer. Ook deze wandeling komt uit het ANWB Wandelboek Nederland.

We starten na de middag en rijden met de auto naar Borne, er is gratis parkeergelegenheid bij het startpunt van de route, aan de Oude Bornsebeek. De route loopt tegen de klok in en in het boek staat de blauwe paaltjes te volgen, maar deze paaltjes zijn vervangen door groene pijlen. De route loopt voornamelijk langs de oever van de Oude Bornsebeek. Let op! Er is ook een Bornsebeek.

Bornsebeek
Bornsebeek

We parkeren de auto bij het voormalig landgoed Weleveld waarvan nu alleen nog maar een hek en een informatiebord aanwezig zijn. We wandelen richting Oude Bornsebeek en vervolgen onze weg langs de beek. Onderweg komen we jagers tegen op zoek naar buit. De beek kronkelt door het landschap met zo hier en daar een vistrap in de beek. Langs de oever van de beek groeien allerlei plantensoorten en sommige zijn zelfs nog in bloei zoals de Spirea. Ook komen hier verschillende diersoorten voor, zoals de bunzing. Het is moeizaam lopen langs de beek want het gras is soppig vanwege de regen van de laatste tijd. maar het zeker de moeite waard. We komen langs een aantal boerderijen waar de paarden en de schapen in de wei staan.

We vervolgen onze weg langs de beek en komen na verloop van tijd uit op een weg die ons terugvoert naar het beginpunt. Het begint een beetje te regenen maar we zijn bijna op de plaats van bestemming, veel last hebben we er niet van. Terug bij de auto trekken we onze schoenen uit en rijden terug naar huis.

bloemen
Bloeiende bloemen in December

Horeca: Er is geen horeca aanwezig op deze wandeling, maar er is wel een gelegenheid tussen het starpunt en Zenderen.
Openbaarvervoer: Het treinstation van Borne ligt op 3,5 km van het startpunt.
Home | Omhoog
Contact
Vistrap
Vistrap in de Oude Bornsebeek
Paarden
Paarden
bessen
bessen
vogelnestje
vogelnestje
Spirea
Spirea
natuurlijkpunt.nl