Home

23 april 2006

Op deze redelijk zonnige dag maken we de wandeling "Sprookjeskastelen tussen Kromme Rijn & Heuvelrug". De route is 11 km en zoals doet vermoeden komen we langs een aantal kastelen die talrijk aanwezig zijn in dit gebied.

We starten de wandeling op de parkeerplaats tegenover het kasteel Hardenbroek langs de Graaf van Lynden van Sandenburgweg (N299). De wandeling loopt langs het kasteel daarna dwalen we verder het achterland in. We passeren een aantal bruggen tot vreugde van de kinderen. In het water is altijd wel wat te beleven. We zien eenden op hun nest zitten en op eieren broeden. Na een tijdje betreden we het landgoed Leeuwenburgh.

Nadat we het landgoed gepasseerd zijn lopen we langs een aantal boerderijen waar de koeien buitenstaan en ook genieten van het voorjaar. We lopen langs knotwilgen, boerderijen, landerijen en komen via een brug in de tuin van het landgoed Sterkenburg.

Kasteel Hardenbroek

Wat later stoppen we om te eten en te rusten voordat we weer verder gaan. Na de rust gaat het verder via weilanden en volgen we de Zuwe. We steken de grote weg over en volgen dan de Oude Kromme Rijn een aantal kilometers en komen uit bij de parkeerplaats waar de auto's staan.

 

De wandeling staat vermeld in het boekje: Wandelgids Utrechtse Heuvelrug ISBN 90-9017033-2.


Home | Naar boven

Contact