Home

Broederebosroute
16 april 2006

De Broedersbosoute bestaat uit twee afstanden, de korte route van 5 km en de langere route van 8 km. De route is één van de routes die deel uitmaken van het natuurgebied Bergerbos in de omgeving van Afferden (Noord-Limburg). We lopen de route van 8 km.

We parkeren de auto op het parkeerterrein net even voorbij het gebouw van Staatsbosbeheer. De routes in de omgeving worden aangegeven op een informatiebord en met gekleurde paaltjes, de route die wij gaan lopen is bewegwijzerd met blauwe paaltjes.

Het is een mooie dag om te wandelen, de route is erg afwisselend met vennen, heide, bos maar er is vooral veel te zien in de natuur. We zien een aantal vlinders en overal beginnen de bomen en struiken uit te lopen. De vogels hebben er ook lol in want overal in het bos hoor je gefluit. De route is wat heuvelachtig wat vooral de kinderen die met ons meelopen fantastisch vinden.

Een ven

Eén van de vennen die we tegenkomen

Bij een kapelletje aangekomen nemen we een tijdje rust, bekijken de omgeving en eten een appel, ook hier is weer genoeg te zien. We bekijken het kapelletje van binnen en er branden lichtjes. Als we uitgerust zijn nemen we trap naar boven en vervolgen onze weg door het bos. We hebben nog een klein stukje voor de boeg door het bos voordat we weer bij de auto komen en de terugreis beginnen.

Informatie over wandeling staat op het informatiebord bij aankomst in het natuurgebied Bergerbospark. De wandeling staat op de website www.wandelzoekpagina.nl


Home | Naar boven

Contact