Home

Rietbeekroute
2 juli 2005

Wandelen met kinderen

Het is de bedoeling om de kleinkinderen kennis te laten maken met het wandelen, we hebben daarom besloten 2 dagen te gaan wandelen. Ze hebben onlangs de avondvierdaagse gelopen en hebben al een beetje ervaring. We zijn begonnen met de Mariapeelroute en vandaag lopen we de Rietbeekroute van 10 km. De wandelende kinderen hebben de leeftijd van 4 & 7 jaar.

We rijden met de auto naar het plaatsje Eind, er is een Openluchtmusem maar die blijkt niet open te zijn. We kunnen op de parkeerplaats de auto parkeren, het is tevens het begin van de wandeling.

De route bestaat uit twee delen, de Riebeekroute en de Houtsbergroute en is in totaal 14 km lang. We besluiten om de route een beetje in te korten. We komen eerst door een gebied waar vroeger turf is gestoken maar waar inmiddels andere grond is ingebracht en nu vooral landbouw is. We zien tarwe, erwtjes & lelies en wat later komen we kleine kikkertjes tegen. De kinderen vinden het fantastisch.

Na een heel eind lopen komen we bij een recratiegebied waar we een tijdje rusten, er zijn wat speeltoestellen en picknickbankjes een goede combinatie om ons brood op te eten, ook al is het nog wat aan de vroege kant.

Kikkertjes

We komen overal kleine kikkertjes tegen

RietbeekWe gaan weer verder en lopen nu langs Wellenstein waar we linksaf slaan om de route te verkorten, We moeten bij de Ingstraat weer op de route komen. Het begint te regenen en net op dat moment komen we langs een geitenboerderij waar je binnen mag kijken om te zien hoe het er toe gaat. We zien hoe de geiten grazen, eten en hoe ze gemolken worden. We komen ogen te kort en de tijd vliegt voorbij. Ook bekijken we een video waarop te zien is hoe geitjes worden geboren, een daverend succes.

Tegen de tijd dat we de route vervolgen schijnt de zon alweer. We lopen nu langs De Banen en de Rietbeek. De paadjes zijn smal en er staan veel brandnetels. We moeten doorlopen want de muggen beginnen weer te steken. Al gauw komen we bij de auto aan en zijn net op tijd voordat de volgende bui zich weer aankondigd.

De wandeling en de route staan beschreven in het Wandelboek Nederland van de ANWB, route 93

Belangrijk!
Kinderen veel laten drinken en regelmatig een rustpauze inlassen. De aandacht vestigen op dingen die er te zien zijn, zoals vogels, planten andere voorkomende dieren en er over vertellen.
Benodigdheden:
Goed schoeisel, toiletpapier, tape om eventuele blaren mee af te plakken, zonnebrandolie, muggenolie. Een halfdeel Dettol en een halfdeel babyolie in een deodorantroller werkt fantastisch voor vliegende insekten zoals muggen en steekvliegen.


Home | Naar boven

Contact