Home

Enschede-Haarlo
23 Juli 2004

Het trekvogelpad is één van de lange afstand wandelingen die door Nederland lopen. De route is 380 km lang en gaat van Bergen aan Zee naar Enschede. De wandelingen worden in verschillende etappes verdeeld en gaan via natuurgebieden. De route is uitgezet door de "Nivon" en staat beschreven in het boekje "Trekvogelpad". De wandelingen zijn verdeeld over 60 kaarten, waarvan je zelf kan bepalen hoeveel kilometer per dag je wilt lopen.

We vertrekken 's morgensvroeg met de eerste trein naar Enschede. We hebben besloten om de route daar te beginnen, maar je kan natuurlijk ook bij Bergen aan Zee beginnen. We hebben het boekje "Trekvogelpad" op zak en lopen een afstand van 38 km. Bij het startpunt gaat het gelijk de velden in en lopen we langs de Duitse grens richting Eibergen.Het witte veen We komen langs het natuurreservaat "Het Witte Veen", een prachtig stukje natuur.

Daarna gaat het richting Haaksbergen, waar we door het natuurgebied "Het Haaksbergerveen" lopen. Op het veen graast een kudde met schapen.

Het beginpunt in Enschde

Het beginpunt in Enschede

De route wordt vervolgt richting Achterhoek, we verlaten Overijssel en wandelen de provincie Gelderland binnen. We lopen langs de "Mallumse Watermolen" maken een foto en drinken wat. Als we verder gaan komen we bij de plaats Eibergen, hier zijn een aantal mogelijkheden om te overnachten. We lopen nog een aantal kilometers westwaarts richting Haarlo waar we een hotel vinden om te overnachten. De route was erg mooi maar vooral erg rustig.

Het vervolg van de route is steeds te vinden op de volgende pagina. Je komt hier terecht door op "Volgende" te klikken onderaan deze pagina.

De Mallumse watermolen

De wandelingen worden beschreven in het boekje " LAW Trekvogelpad", te bestellen bij www.bol.com. Informatie over de route is te krijgen bij de Nivon www.nivon.nl. Voor vragen kan men terecht bij de Nivon de e-mailadressen zijn: wandel-Nivon en bij Nivon algemeen
Het adres van de Nivon is: Nivon, Hilversumsestraat 332 1024 MB Amsterdam tel: 020- 4350700

 


Home | Naar boven | Volgende

Contact