Home

Montferland
13 Juni 2004

De route Montferland is 33 km en zowel in Zeddam als in 's Heerenberg te starten. Wij kozen voor 's Heerenberg vanwege de parkeerplaats in het centrum. De route is 8,5 km in te korten.

Kasteel  BerghWe beginnen 's morgens op tijd omdat het een hele tippel wordt vandaag. 's Heerenberg is een mooi stadje aan de grens tussen Nederland en Duitsland. We parkeren in de buurt van het kasteel en lopen een stukje door de stad voordat we de velden in wandelen.

We nemen even de tijd om het kasteel te bekijken en beginnen dan aan onze tocht die afwisselend door heuvelachtig gebied, bos en landerijen gaat.

De route loopt richting Stokkum en het Bergherbos een gebied van 1800 hectare dat het landschap bepaald. We blijven steeds terug komen naar het bos gedurende de wandeling.
We komen door de plaatsen Bijvanck, Beek en Braamt. Onderweg is overal gelegenheid om te rusten, de horeca is volop vertegenwoordigd op deze wandeling en er is genoeg te zien.
De wandeling komt uit het boekje "Achterhoekse wandelingen" en is zo hier en daar wat warrig beschreven waardoor we een stuk door het Bergherbos verkeerd zijn gelopen wat ons 3 km extra kostte. Misschien is het beter om bij het VVV in Zeddam en/of 's Heerenberg informatie te vragen over de wandeling. De route is namelijk zeer de moeite waard en zeker aan te bevelen.