Home

Knapzakroute
16 Oktober 2004

Op alle zaterdagen in oktober wordt op Huis Verwolde bij Lochem een knapzakroute georganiseerd waarbij je na afloop het kasteel kan bezichtigen. De wandelroute is ongeveer 12 km en je krijgt een knapzak met eten mee voor onderweg.

We worden om 11.00 uur ontvangen in de keuken van het kasteel waar we worden voorzien van koffie met cake. Tevens krijgen we de routebeschrijving en onze knapzak met eten en dan kunnen we op weg gaan.

Het is een wat sombere dag maar het is in ieder geval droog. We vertrekken vanaf het kasteel en lopen voornamelijk over de landerijen en door de bossen die bij het kasteel horen. Er zijn allerlei activiteiten in de omgeving, zo loopt het Pieterpad over het landgoed en staat hier de dikste en misschien wel de oudste boom (450- 500 jaar) van Nederland.

Huis Verwolde van de zijkant bezien

In het bos is het al behoorlijk herfst er liggen eikels, beukenootjes en kastanjes onder de bomen en we zien veel paddestoelen. Na ongeveer 2 uur te hebben gelopen vinden we een bankje om wat te rusten en onze meegebrachte lunch op te eten. Er zit van alles in de knapzak en we doen ons tegoed. Er is nog een extra ommetje van drie kwartier die we er ook bij wandelen en komen uit op twee en een half uur wandelen voordat we weer terug zijn bij het kasteel.

Informatie over de wandeling is te verkrijgen bij het VVV te Lochem: e-mail. Kosten wandeling met beschrijving en lunch 12 euro p.p. Voor diegenen die de route willen lopen na oktober, zie route beschrijving


Home | Naar boven

Contact