Home

Gaasterland

30 Mei 2004

We verleggen de grenzen en gaan deze keer naar Gaasterland in het zuid-westen van Friesland waar we twee routes lopen van 20 en 12 km. Het uitgangspunt is de plaats Oudemirdum waar beide routes beginnen bij de VVV op de Brink.

We hebben van te voren de mogelijkheden bekeken voor wandelroutes in Friesland en Gaasterland leek ons de beste optie. Gaasterland is het bosgedeelte van Friesland.

Aan de rand van het RijsterbosWe lopen 's morgens de route van 20 km van Oudemirdum door het Rijsterbos richting IJsselmeer en het meer Morra. De tocht is erg afwisselend met bos, weilanden en water.

Bij Morra aangekomen begint de terugtocht maar we nemen eerst nog een kijkje bij de Galamadammen de verbinding tussen de meren Morra en Fluessen.

Steenkist

In het Rijsterbos komen we deze "steenkist" tegen, het blijkt een graf te zijn.

's Middags maken we de route van 12 km die ook weer bij het VVV in Oudemirdum begint. Deze keer gaat de route de andere kant op. De route loopt voornamelijk door bosgebied en er is weinig variatie in het landschap. De bossen zijn vrij donker en er is niet veel te zien.

We lopen gedeeltelijk over ruiterpaden die op dat moment erg rul en stoffig zijn vanwege het droge weer van de laatste tijd. In het bos zitten veel muggen die ons lastig vallen wat de wandeling niet bepaald prettig maakt. Soms valt het mee, soms tegen.

 

Morra

Het meer Morra

Informatie over de routes is te krijgen bij het VVV van Oudemirdum, het is een folder met totaal 6 routes waarvan een aantal van 3 en 6 km voor diegenen die liever korte routes lopen. De folder kost € 1,-