Home

Bredevoort
19 Mei 2004

De route start deze keer op het plein in het stadje Bredevoort bekend om zijn vele winkels met oude en antieke boeken en tevens de geboorteplaats van Hendrikje Stoffels de maîtresse van schilder Rembrandt van Rijn. De route die we gaan lopen bedraagt 25 km.

We beginnen om 10.00 uur, de zon schijnt en lopen al snel buiten Bredevoort richting 't Klooster. Dit is een gemengd bosperceel wat tussen de weilanden en akkers ligt. Door dit gebied stroomt de SchaarsbeekVeldbloemen.

Overal zijn plassen aangelegd om de natuur nieuwe kansen te bieden. Er broeden verschillende vogels die het er goed naar hun zin hebben. De koeien grazen er tussendoor.

De bermen staan vol met bloemen en de boeren zijn op het land bezig om het gras te maaien. Iedereen profiteert van het mooie weer.

 

Hendrikje Stoffels

Het beeld van Hendrikje Stoffels

Watermolen BerenschotWe lopen weer een aantal kilometers en wat later eten we wat in restaurant Berenschot dat bij een watermolen in het natuurgebied de Bekkendelle ligt in de buurt van Winterswijk. We rusten een tijdje uit om vervolgens verder te lopen door het gebied Bekkendelle een bekend gebied waar het riviertje de Boven Slinge doorheen loopt. Het gebied is slechts 5 hectatre groot maar is een prachtig natuurgebied.

We hebben nog een een aantal kilometers te gaan voordat we weer in Bredevoort zijn. We komen nog door het Aaltense buurtschap Haart en het landgoed 't Walfort en dan zit het er weer op voor deze keer.

 

De route is uit het boekje "Achterhoekse wandelingen". Helaas geeft de internetsite niet de beschrijving van de route. Informatie over de routes is te verkrijgen bij de plaatselijke VVV. Het is de route Bredevoort-Bekkendelle-Haart.
Bredevoort is moeilijk te bereiken met openbaar vervoer. Een bezoek aan het stadje is zeker de moeite waard. Informatie van het restaurant is te krijgen op internet Berenschot's watermolen.