pix
Cuypers
email Contact
pix
© Erica Makkink
't Medler
't Medler
Cuypersroute 2011
Kranenburg-Vorden

Vrijdag 9 september 2011

Er is een nieuwe wandelroute gekomen in de omgeving van Vorden. De wandelroute heet de "Cyupersroute" met een afstand van 14 km. Het is ook mogelijk om 10 km te lopen. De route is bewegwijzerd met bordjes waarop de afbeelding van Cuypers staat. Links op de pagina het voorbeeld.

De informatie over de route vindt u onder de links op de pagina links, een folder met informatie is te koop bij de VVV in Vorden. Op het moment dat wij de wandeling maakten waren de betreffende folders uitverkocht. De route begint bij de het beeldenmuseum (kerk) te Kranenburg. Hieronder te zien op de foto hieronder. De route is goed aangegeven met bordjes en gaat langs verschillende gebouwen ontworpen door de architect Cuypers.

Kerk en klooster wijngaard
pixKerk en Klooster, KranenburgpixWijngaard

Wij lopen de route van 14 km. Eerst wandelen we vanaf de kerk richtig kerkhof die we bezichtigen. Dan gaat het verder door richting Wientjesoord, een architectenbureau, die zich gevestigt heeft in het monumentale pand. We steken de weg over, (gevaarlijke overgang!!) en lopen vervolgens de landerijen in waar we eerst door een gebied van weilanden en akkers lopen dat later overgaat in een bosgebied totdat we aankomen bij de kerk.

Informatie:

  • Parkeergelegenheid is volop aanwezig bij de betreffende kerk.
  • Op dinsdag, donderdag en zondag is de kerk open om de beelden te bekijken
  • Route wordt aangegeven met bordjes
  • Sinds juni 2013 horeca aanwezig in het klooster naast de kerk. De gasten kunnen gebruik maken van een kop koffie, frisdranken en versnaperingen.
  • Voor verdere informatie over de ontworpen gebouwen van Cuypers, zie link Cuypersroute
Home | Omhoog