vos

Informatie:
routebeschrijving
Haarlo

Ommetje Haarlose Veld

Een rondwandeling rondom Haarlo

Maandag 8 maart 2010

Het heeft vannacht weer gesneeuwd maar we besluiten toch de wandeling te maken. De route start bij de parkeerplaats van Hotel Cafe Restaurant Prinsen. De route wordt aangegeven met gele bordjes met rode voetjes die de richting aangeven. De wandeling is 8 km en loopt door de landerijen langs oude houtwallen en rustig stromend water. De route maakt deel uit van de serie Hessenwegen waarvan we er al eerder één hebben gelopen in Markelo.

het Wolink

Landgoed "Het Wolink"

We rijden met de auto naar Haarlo waar we de auto parkeren bij hotel Prinsen. We starten die wandeling van 8 km maar je kan de de route ook afsnijden en dan wordt het 6 km. De wandeling gaat het dorp uit en we gaan gelijk erna de bossen in. We komen langs de koepelkerk van Haarlo genoemd de "de kluntjespot". De kerk wordt zo genoemd omdat het op een ouderwetse klontjesbus lijkt.

Nadat we een tijd in het bos hebben gelopen komen we bij Landgoed `Het Wolink`. Het Wolink is een boerderij uit 1770 en heeft een voor/en achterhuis met twee endskamers die bestemd waren voor de boer en boerin in ruste.

We lopen verder door de bossen en langs slootjes. Er ligt vollop sneeuw in de bossen die paden soms wat onbegaanbaar en glad maken. Er wordt geschreven dat er vossen zitten in de buurt van Haarlo maar we hebben er geen gezien wel kwamen we onderweg een fazant tegen die al vliegend op de vlucht gaat voor ons.

We volgende route en komen al snel weer in de buurt van Haarlo, eerst lopen we nog langs de plaatselijke ijsbaan maar het ijs is inmiddels vedrwenen dan volgen er nog een aantal boerderijen en dan lopen via een weiladn terug naar de parkeerplaats waar we de auto hebben geparkeerd. Ondaks de sneeuw was het toch een fijne wandeling we hebben er van genoten.

meertje

Horeca is alleen in Haarlo waar de wandeling start. Onderweg geen horeca
Openbaarvervoer: De streekbus en de auto


Home | Omhoog
emailContact
routepaaltjes
routepaaltjes
Kluntjesbus
`De Kluntjesbus`
in het bos
In het bos