logo Haaksbergen
Informatie over Haaksbergen Informatie natuurgebieden

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Haaksbergen
Haaksbergerveenroute
Maandag 30 november 2009
Het is een prachtige zonnige dag waarop we 's middags bessluiten om van het mooie weer te gaan genieten en naar Haaksbergen te rijden om aldaar een wandeling te maken. We kiezen voor de Haaksbergerveenroute van 8 kilometer. Er is gratis pakeergelegenheid bij het startpunt van de route, aan de Peddedijk (westzijde van het veen) en aan de Wennewickweg (oostzijde). We starten vanaf de westelijke parkeerroute en volgen eerst de gele route om later de blauwe route op te pikken en verder te volgen.
veenplassen
Haaksbergerveen

Als we de parkeerplaats aflopen komen we vrijwel gelijk in het veen. Het is een heel bijzonder gezicht om zo vanuit de bewoonde wereld in dit uniek stukje natuur terecht te komen. We zijn hier al een aantal keren vaker geweest maar het blijft een fantastich gebied om te wandelen. Het eerst kom je bij een vogelkijkhut waar je op je gemak de vogels in het gebied kunt bekijken. (in dit jaargetijde niet het juiste moment). In het voorjaar zitten overal kikkers.

We lopen naar het uiterste oostpunt van de route dit wordt de Siberië route genoemd om van daaruit weer terug te keren naar het beginpunt. We lopen nu langs de Duitse grens terug waar een grenspaal staat ter bevestiging dat we langs de grens lopen. Verderop ligt een Duits Naturschutzgebied, waar volgens het bord zeldzame dieren broeden en waar adders wonen. We lopen verder langs het Ammeloervenn, hier loopt ook het Noaberpad die van Nieuwe Schans naar Emmerich loopt. We naderen het parkeerterrein en komt er een einde aan deze fantastische wandeling die we iedereen kunnen aanraden.

rietvelden


Horeca: Er is geen Horeca onderweg. Wel is er horeca in Haaksbergen. In het veengebied staan overal bankjes.
Openbaarvervoer: Bus 295 vanuit Haaksbergen naar Rekken, uitstappen bij Honesch. Vanaf hier is het ruim 2 km naar het startpunt van de route.
De route komt uit het boek ANWB Wandelrouteboek Nederland met 100 prachtige dagtochten
Home | Omhoog |
Contact
Haaksbergerveen
veenplassen
riet
rietvelden
dode bomen
dode bomen in het water