Home

sneeuwklokjes
6 januari 2006

Na een rustperiode van een paar maanden trekken we eindelijk weer de schoenen aan om een wandeling te maken in de buurt van Winterswijk. We maken een wandeling van 18 km uit het boekje Wind & Watermolen Wandelingen die ons voert door het bekende Bekendelle, het mooiste beekbos van Nederland.

We nemen de trein naar Winterswijk, het is saai en grijs weer. Eerst lopen we Winterswijk even binnen om een kop koffie te drinken voordat we aan de wandeling beginnen.

Na de koffie lopen we Winterswijk uit en wandelen langs het voormalig zwembad het achterland in. Het landschap wisselt steeds, dan weer bos en dan weer akkers en weilanden. We lopen eerst langs een watermolen en komen in het gebied van de Bekendelle, het beekbos. Ook hier heeft het bos geleden van de onlangs gevallen sneeuw en zijn er bomen beschadigd.

Bekendelle

Als we het bos uitkomen lopen we langs de watermolen "Berenschot", zeker de moeite waard om er een bezoek te brengen of een lunch te nuttigen. We lopen door en maken als het ware een omtrekkende beweging om Winterswijk waar in deze tijd van het jaar nog niet al te veel te zien is maar afwisselend genoeg om ervan te genieten. Na een wandeling van 3 1/2 uur komen we weer in Winterswijk aan waar we de trein naar huis nemen, moe maar voldaan.

Informatie en de routebeschrijving over de wandeling kun je vinden in het boekje "Wind & Watermolen wandelingen" in de Achterhoek. ISBN nr: 90 70 750 163. Het boekje bevat twaalf wandelingen langs molens in de Achterhoek.


Home | Naar boven

Contact