Menu

Vorden-Holten
3 april 2005

Vandaag beginnen we aan het Pieterpad. We starten in Vorden bij het station en lopen naar het noorden. Het is de bedoeling dat we vandaag naar Holten lopen, een route van 29 km. Het is prachtig lenteweer.

We rijden met de auto naar Vorden en parkeren de auto bij het station waar we beginnen met onze wandeling. Het gaat gelijk de landerijen in, de zon schijnt en het is druk op de route want iedereen heeft bedacht vandaag te gaan wandelen of te gaan fietsen.

We komen eerst langs kasteel "Den Bramel" en lopen verder riching "Het Enzerinck", we maken foto's en trekken weer verder richting Klein Dochteren waar we een stuk door "Het Grote veld" (ook een wandelroute), lopen wat deel uitmaakt van het Achterhoekse esdorpenlandschap. We steken het Twentekanaal over en zien in de verte Lochem liggen. We lopen richting Laren waar we ongeveer tegen lunchtijd zijn en een broodje eten op een terras in het dorp.

Huize "Het Enzerinck"

Vanuit Laren gaat het richting Holten, we komen eerst langs "Huis Verwolde" waar je de dikste boom van Nederland kan vinden. De wandeling gaat nu voornamelijk verder door de bossen en soms moeten er lange rechte afstanden afgelegd worden om in Holten te komen. We lopen dan nog een stukje langs de Schipbeek waar de vissers genieten van het weer en dan komen we in de buurt van Holten waar we door het dorp naar het station moeten lopen om de trein terug te nemen naar Vorden. Dit is tevens het eindpunt van onze wandeling, het was een prachtige wandeldag in een mooie omgeving.

Onderweg is er genoeg horeca aanwezig. In de weekenden zijn de bus en trein verbindingen om het uur waardoor je soms een tijd moet wachten.
Huis Verwolde is van binnen te bezichtigen van april tot oktober van 10.00-17.00 uur op zo. van 13.00-17.00 uur, ma. gesloten.


Home | Naar boven | Menu | Vorige | Volgende

Contact