Home

Mariapeelroute
1 juli 2005

Wandelen met kinderen

We kamperen met kinderen & kleinkinderen op een camping in Limburg. Het is de bedoeling om de kleinkinderen kennis te laten maken met het wandelen en er van te genieten. Ze hebben onlangs de 5 km van de avondvierdaagse gelopen dus hebben ze al een beetje ervaring. We beginnen met de Mariapeelroute van 9 km. De wandelende kinderen hebben de leeftijd van 4 & 7 jaar.

We rijden naar Helenaveen waar we de auto bij het Beheerscentrum van Staatsbosbeheer parkeren. Het is een sombere dag maar de temperaturen zijn goed om te wandelen.

Als we de wandeling starten komen we eerst langs een geitenkooi waar we uitgebreid kijken naar de geiten. We lopen verder en komen op de heide waar van alles te zien is voor de kinderen, we hebben de verrekijker meegenomen en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Na anderhalf uur te hebben gelopen komen we bij een mooi plekje een bank tegen waar we besluiten om ons meegenomen brood op te eten.

Geiten boerderij

Paul's Koije

Tijd voor de lunchNa een half uur rust wandelen we weer verder over de Mariaheide richting het Beheerscentrum. We lopen langs de parkeerplaats en steken de weg over richting een spannend bos met kleine bospaadjes. We gaan nu naar de karpervijver. We stoppen bij de vijver en gaan op een bankje zitten. Er is nog een boterham over waar we de karpers mee voeren. Jammer genoeg zijn de karpers nog erg klein en de lol is er gauw af.

We lopen nog een stuk door het bos, de zon is gaan schijnen en we krijgen het warm en doen onze overtollige kleding uit. We eten een appel en drinken nog wat voordat we aan het laatste stuk beginnen. We hebben vandaag 9 km gelopen en we zijn trots op de kinderen die goed hun best hebben gedaan. Niemand heeft blaren gekregen.

De wandeling en de route staan beschreven in het Wandelboek Nederland van de ANWB, route 92

Belangrijk!
Kinderen veel laten drinken en regelmatig een rustpauze inlassen. De aandacht vestigen op dingen die er te zien zijn, zoals vogels, planten andere voorkomende dieren en er over vertellen.
Benodigdheden:
Goed schoeisel, toiletpapier, tape om eventuele blaren mee af te plakken, zonnebrandolie, muggenolie. Een halfdeel Dettol en een halfdeel babyolie in een deodorantroller werkt fantastisch voor vliegende insekten zoals muggen en steekvliegen.


Home | Naar boven

Contact