Home

krokuslochemse bergroutekrokus
17 april 2005

Op een zondagmiddag is het altijd plezierig om een wandeling te maken. Vandaag maken we een wandeling van 10 km, de route loopt langs de flanken en over de Lochemseberg en Kalenberg. Het hoogste punt van de berg ligt op 50 meter.

De wandeling begint bij Hotel restaurant "Bon 'Aparte" waar ook gelegenheid is om de auto te parkeren.We steken de straat over en duiken gelijk het bos in. Het pad wordt aangegeven met witte 6 kantige bordjes met de tekst "Lochemse bergroute", die we volgen.

Het landschap wisselt tussen bos, weilanden en akkers en verveeld geen moment. We lopen gelijk de berg op maar verlaten even later de berg alweer om door de akkers richting "De Cloese" te lopen, een voormalig kasteel. We bijven langs de berg lopen en gaan richting Barchem waar we een stuk over de Kalenberg lopen om vervolgens de weg Lochem -Ruurlo weer over te steken en aan de andere kant van de weg weer terug te lopen naar hotel restauant "Bon 'Aparte" waar de auto staat.

Aanvang route Lochemse berg

Een prachtige wandeling om in de lente zomer en herfst te lopen. In de winter als er sneeuw ligt is er op de Lochemse berg de mogelijkheid om te langlaufen en lekker te sleeën.

Informatie over de wandeling is te verkrijgen bij de plaatselijke VVV lochem. De folder met informatie en de route bedraagt € 2,25. Onderweg is er onderaan de berg een kiosk waar eten en drinken te koop is. Ruime parkeerplaats. Geopend van : di t/m za 11-18 uur, zo 11-19 uur


Home | Naar boven

Contact