Home

Zwillbrock
20 Juni 2004

Vandaag lopen we de route Groenlo, Lievelde, Zwillbrock een plaatsje net over de grens in Duitsland. De route is in totaal 29 km en is te starten in alle drie de plaatsen. De plaatsen zijn goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wij starten onze tocht in Groenlo en parkeren de auto in het centrum van de stad. We vertrekken vroeg vanwege het weer dat beloofd slechter te worden in de loop van de middag.

We lopen eerst door het centrum van Groenlo langs de gracht en het kanon maar al gauw gaan we richting Lievelde. We lopen langs weilanden en bouwland waar de gewassen volop groeien. Het valt ons op dat er veel graan wordt verbouwd dit jaar.

In Lievelde drinken we een kop koffie maar er is nog niet veel te beleven dus maar weer verder. Nu gaat het richting Zwillbrock waar we door het Zwillbrocker ven lopen, een natuurgebied met heidevelden en een waterplas waar veel verschillende vogels broeden. Hier kan je flamingo's zien. Er zijn uitkijkposten waar je alles op je gemak kan bekijken.

Het kanon van Groenlo

De SlingebeekAls we rond het ven zijn gelopen (zo'n 6 km) gaat het weer richting Groenlo. We komen eerst nog door een ander natuurgebied "De Leemputten", een gebied met een aantal plassen die ontstaan zijn door het afgraven van leem voor de baksteen fabricage. Ook een mooi gebied om eens door te wandelen. Er loopt een wandelroute door het hele gebied.

Het laatste stuk lopen we langs de Slingebeek waar we allerlei verschillende watervogels zien. In de verte zien we al de kerktoren van Groenlo en zijn we bijna weer aan het einde van onze tocht die zeer de moeite waard was met als hoogtepunt het Zwillbrocker ven.

De route komt uit het boekje "Achterhoekse wandelingen" en is de tocht Groenlo, Lievelde, Zwillbrock. Het boekje wordt uitgegeven door: WM Partners Regio Produkties Doetinchem Varsseveldseweg 159 7002LL Doetinchem. telefoon 0314 - 325703