Home

Zutphen-Ruurlo
11 Juli 2004

We vertrekken met de trein naar Zutphen voor een NS route. De route is verdeeld over twee dagen waarin de eerste dag Lochem wordt aangedaan (18 km) en waar op de tweede dag naar Ruurlo wordt gewandeld (16 km). We hebben besloten om de route in één dag te lopen, dus een route met een totale lengte van 34 km. De route loopt voor een groot gedeelte over het Graafschapspad.

We vertrekken zondagmorgen vroeg met de trein en zijn om 8.20 in Zutphen waar onze wandeling begint. Eerst lopen we door de stad die op zich al de moeite waard is. Het is een oude verstingstad waar de stadsmuren nog gedeeltelijk bewaard zijn gebleven.

Als we op ons gemak door de stad zijn gelopen gaat het via Eefde richting Almen een dorp 10 km verderop. We lopen langs de rivier de Berkel die vanaf Duitsland naar Zutphen stroomt en daar uitkomt in de IJssel. We zullen tot aan Lochem regelmatig langs de Berkel lopen, afgewisseld met bossen en landerijen.

 

De stadsmuur van Zutphen

Rivier de BerkelTegen het middaguur arriveren we in het stadje Lochem eveneens de moeite van het bezoeken waard. Hier vindt je nog oude stadswallen. We gebruiken hier wat en beginnen dan aan het tweede deel van de wandeling.

Eerst gaat het via de Lochemseberg en de "Witte Wieven koele" naar Barchem. Het begint wat te regenen maar gelukkig duurt het niet lang en kunnen we verder. Het gaat nu door de bossen naar Borculo langs Huize Beekvliet waar we al eens eerder zijn langs gekomen op een wandeling naar Borculo. Zo langzamerhand gaat het dan richting Ruurlo waar het einde van de wandeling bij het station is.

Deze tweedaagse NS wandeling staat op het internet bij de Wandelzoekpagina onder de Poort van de Graafschap. Op de route zijn volop horeca gelgenheden, evenals hotels en campings waar je kan overnachten.


Home | Naar boven

Contact