Home

Texel
14 Mei 2004

Het is de beurt aan Texel waar we met de caravan naar toe gaan om een wandeling te maken van 28 km uit het tijdschrift Wandelactief van de maand april 2004.

We gaan naar het zuidelijk gedeelte van Texel en staan op een camping bij het plaatsje Den Hoorn in de duinen. De volgende dag lopen we de route die eigenlijk begint bij het aankomstpunt van de veerboot maar omdat de route gedeeltelijk over de camping loopt beginnen wij onze tocht op de camping.

Wandelschaap

Texel staat bekend om zijn vele schapen

Kerkje HoornWe vertrekken om 9.00 uur omdat we vandaag de tijd nodig zullen hebben. Eerst lopen we naar Den Hoorn waar een kerkje staat te zien op de foto. Vervolgens lopen we naar het veerpont waar we in het restaurant een kop koffie drinken. De route gaat verder langs het strand waar het wemelt van de verschillende vogels. Het is broedtijd dus overal is het een drukte van belang.

Het landschap is erg afwisselend en er is veel te zien. Het lopen verveeld niet en de kilometers vliegen onder onze schoenen door.

We lopen langs het strand van paal 7 tot paal 12. Het wordt vloed waardoor we door het mulle zand moeten lopen wat vermoeiend is. Na paal 12 lopen we weer landinwaarts en gaan we het bos in wat weer een heel andere aanblik geeft en wat makkelijker loopt.

Meeuw

We lopen nu weer richting Den Hoorn wat we in de verte zien liggen maar eerst moeten we nog een heel eind lopen. Bij de informatie die we bij ons hebben staat dat het de moeite waard is het duin op te gaan om een monument te bekijken uit de tweede wereld oorlog. We nemen de moeite om te gaan kijken. Bij het monument wordt uitleg gegeven en dat maakt het geheel erg interessant. Nu nog een paar honderd meter en we zijn weer terug bij de startplaats. Het was een fijne wandeling die ik zeker iedereen kan aanraden.

In de duinenUitzicht op Hoorn

De kosten van de overtocht Den Helder -Texel met auto & caravan zijn hoog. Om dit te voorkomen kan je op een camping gaan staan op het vasteland en de volgende dag met de boot de overtocht maken naar Texel, heel goed te doen in één dag. Informatie over afvaarten van de veerboten kan je vinden op www.teso.nl. Informatie van campings op Texel is te vinden in het Campingboek van Nederland van de ANWB. Meer informatie over wandelingen op Texel bij de plaatselijke VVV of op internet, zie links.