Home

Brummen
18 Februari 2004

Het is misschien nog wat vroeg om al met wandelingen te beginnen maar er groeit en bloeit inmiddels al zoveel in de natuur wat de moeite waard is om te bekijken en dat wil ik u zeker niet onthouden.

We beginnen onze wandeling bij het station in Brummen waar we ook de auto parkeren. De landschapswandeling loopt van Brummen via Hall naar Eerbeek en dan naar Laag Soeren en weer terug naar Brummen. De route is ongeveer 18 km.

Het is mooi weer al beloofd men ons wel wat regen in de loop van de middag. We komen eerst langs "Het Groot Engelenburg", nu een conferentiecentrum en golfclub.Het Groot Engelenburg We vervolgen onze weg en gaan richting Hall waar we weer een totaal ander landschap te zien krijgen. We passeren nog een monumentaal gebouw "Het Leusveld", bewoond door een kunstenaar.

De wandeling verloopt spoedig en onderweg eten we nog wat. In Eerbeek aangekomen steken we de Hardewijkseweg over om nog een stuk door het bos te lopen richting Laag Soeren. De route door het bos is niet erg duidelijk en moet op goed geluk gelopen worden want de beschrijving klopt hier niet meer. Samen met de beschrijving en de routekaart komen we uiteindelijk toch in Laag Soeren uit en kunnen we onze wandeling hervatten. Een mogelijkheid is om in plaats van de route door het bos, de Hardewijkseweg richting Laag Soeren te lopen, niet de mooiste route maar je loopt dan in ieder geval goed. Bij een brug waar je aan de rechterkant twee woonwagens ziet staan a la Pipo de Clown moet je het Apeldoorns kanaal oversteken en hier de route hervatten.

 

Een laan

De laan richting
"Groot Engelenburg"

Speenkruid

Op het laatste stuk van de route wordt het weer wat minder, zo nu en dan druppelt het maar gelukkig regent het niet door. In de randen van het bos zien we de blaadjes van het speenkruid al overal uit de grond komen. Nog even en het gaat bloeien. Als we weer in de bebouwde kom van Brummen komen zien we dat in de perken de narcissen al bijna bloeien en op de grasvelden staan de madeliefjes in bloei.

Dreigende luchten

Informatie over de route en de routekaart zijn te vinden op de wandelzoekpagina onder dagwandelingen, evenals de informatie van andere wandelaars die de route hebben gelopen.