Home

Aaltens Goor
31 Oktober 2004

Op de laatste zondag in oktober maken we een wandeling in het Aaltens Goor en langs de Boven Slinge. De route is ongeveer 12 km.

We rijden over de N 18 van Lichtenvoorde richting Varsseveld en parkeren de auto op het parkeerterrein van café, restaurant De Radstake. Hier begint aan de overkant van de weg onze wandeling.

We lopen eerst richting Zwarte veen waar de bladeren aan de bomen inmiddels de hersfttinten hebben aangenomen of al helemaal van de bomen afgevallen zijn. In dit gebied heeft vroeger de Rijn gelopen en dat is nog te zien aan een gordel van zanderige rivierduinen langs de kant van de weg.

We lopen verder richting het Aaltens Goor het landschap veranderd en we zien nu kleine weilandjes afgebakend met populieren. Langs het pad zijn veel bomen omgezaagd die nu aan de kant van de weg liggen en inmiddels bewoning hebben gekregen.

Zwarte veen

Zwarte Veen

BoomstronkWe verlaten het reservaat en lopen het laatste deel van de wandeling langs de Boven Slinge, we volgen de Slinge een aantal kilometers aan weerskanten. Vanaf de dijk krijg je een mooi uitzicht over het achterland van akkers, weilanden en boerderijen.

We vervolgen onze weg en komen algauw weer bij restaurant de Radstake aan waar we met onze wandeling zijn begonnen.

Het was een fijne herfstwandeling met goed wandelweer. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur.

De route staat beschreven in het boekje Wandelgids voor Achterhoek en Liemers. Uitgeverij Stap voor stap. Van Welderenstraat 52a 6511 MN Nijmegen. www.stapvoorstap.nl


Home | Naar boven

Contact